top of page

4 грудня - 23 місячний день.


Як правильно зберігати бульби жоржин взимку

Жоржини - прекрасні квіти, навряд чи з цим хтось сперечатиметься, але їх вирощування досить енерговитратний процес, оскільки супроводжується щорічним викопуванням бульб восени і спробами зберегти їх взимку, що, на жаль, не завжди виходить. У цьому пості ми поділимося досить надійним методом збереження бульб жоржин.

Найчастіше при зимовому зберіганні частина бульб жоржин пропадають через процесу гниття. Зазвичай гниття починається у верхній частині пенька. Гниль поширюється швидко і в короткий термін може дістатися до кореневої шийки.Погано, що початковий етап гниття складно помітити. Тому після викопування потрібно ретельно очистити пеньки від м'яких тканин і хорошенечко просушити.

Саме хороше місце для зберігання жоржин - льох або підвал. Перед приміщенням їх в ємність для зберігання, обробіть жоржини високоефективним засобом фірми серпня для протравлювання цибулин, клубнелуковиц і кореневищ квіткових культур перед закладкою на зберігання препаратами містять діючі речовина "тирам" і "карбоксин" або ж розчином "маганцівки", надійний захист квітів від гнилей і 100% -вий захист цибулинних квітів від грунтових інфекцій. Пригнічує розвиток збудників захворювань, що знаходяться як на поверхні посадкового матеріалу, так і всередині нього. Володіє тривалим захисним дією. Має у своєму складі барвник, який дозволяє контролювати процес обробки.

Потім оброблені бульби закладіть в ящики і приберіть в льох або підвал. До речі, жоржини краще збережуться, якщо пересипати їх хвойними тирсою або перлітом.Раз на місяць бульби оглядайте. Якщо знайдуться пошкоджені - обов'язково приберіть. Льох або підвал періодично провітрюйте. Побачите, що бульби починають морщиться - це ознака всихання бульб, треба трохи зволожити наповнювач. Головне не занадто, щоб не спровокувати їх гниття.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page